Tipsa om anläggningenBlue Hotel Lidingö

Längst ut på Lidingö, på en egen udde omgiven av havet, tar Blue Hotel emot konferensdeltagare, weekendbesökare och SPA-gäster. Här arrangerar vi konferenser, utbildningar, fester, bröllop och events. Det finns förmodligen inte en bättre plats att hämta kraft, energi och inspiration än i denna natursköna skärgårdsmiljö.Anläggningen med sina 16 mötesrum är ideal för konferenser och har en historia som går tillbaka till 1960-talet. Då som nu är Blue Hotel omtalad för sin funktionella och mötesorienterade arkitektur. Alla konferensgäster upplever havsutsikt från matsalarna, barerna och loungerna och alla som övernattar i något av de 63 hotellrummen har vy över vattnet från sina fönster.
Hos oss får ni

• egen udde med havet som närmsta granne 20 minuter från Stockholms city

• mötesrum, hotellrum, matsalar, barer & lounger funktionellt sammanhållet i samma hus

• fritt wifi via fiberuppkoppling

• Blue Hamam - spa med turkiskt bad som har korats till ett av Sveriges 10 bästa spa

• måltider lagade med omsorg av utvalda ekologiska och närodlade råvarorHos oss ingår alltid

• havsutsikt, vågskvalp och måsskrik

• sandstrand, badklippor och skog

• skogsstigar och motionsslingor för promenad och löpning

• omtanke & leendenVälkommen!

Hitta hit

På Blue Hotel finns förutsättningarna för en lyckad konferens. Mötesanläggningen har storslagna omgivningar och är byggd och designad för konferenser, utbildningar och events. Grupper från 2 till 150 personer samlas i en kreativ miljö som alstrar nya idéer.Alla lokaler har dagsljus och de flesta har en fantastisk vy över havet. Möteslokalerna är fullt utrustade med projektor, whiteboard och blädderblock samt fritt WiFi via fiber.Här erbjuds såväl nytänkande som traditionella mötesrum, med plats för allt från det lilla mötet till den stora konferensen. Blue Energy Room är vår kreativa konferenslokal som öppnar upp för nya sätt att mötas, medan många av våra andra lokaler erbjuder möjlighet till både traditionella och flexibla möbleringslösningar.
Hotellet är omgärdat av vatten, och från merparten av mötesrummen har man en imponerande utsikt över grönska och hav.


Detaljerad information

Antal konferenslokaler
11
Antal Grupprum
6
Max biosittning
150
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
100
Max styrelsesittning
50
Max antal konferens
150
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Högst upp med utsikt över havet ligger 59 av våra 63 hotellrum. Våra hotellrum ger en retrokänsla av sextiotalet i 2000-talsförpackning. Renoverade och anpassade till vår tids krav vad gäller bekvämlighet och känsla är de gediget byggda och väl ljudisolerade Här sover du i sköna sängar, generöst bäddade med stora kuddar och kvalitetslinne.Samtliga våra rum är utrustade med kaklade badrum med dusch, TV, WiFi, minibar, hårtork, skrivbord och safety box.I vårt nybyggda Blue House, bara 100 meter från huvudbyggnaden, finns två dubbelrum samt ett trebädds- respektive fyrbäddsrum. Samtliga inredda i ljus, skandinavisk stil och med rogivande skogsutsikt.

Detaljerad information

Antal enkelrum
63
Antal dubbelrum
3
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
1
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

”Syndigt sunt” är vägledande ord i Blue Hotels kök.


Våra gastronomiska rötter ligger i det klassiska svenska matarvet. Men vi hämtar också inspiration från historiens ostindiefarare och dagens världsresenärer. För oss är det naturligt med möten mellan matkulturer. De för med sig spännande brytningar och nya smakupplevelser.


God mat ska förstås kombineras med god dryck. Föredrar ni goda viner kan vi erbjuda unika sorter från utvalda områden i världen.


Vill ni lära er mer om vinets värld - boka en vinprovning med egen sommelier. Vi erbjuder även ölprovning, olivoljeprovning och matlagningsaktiviteter.Detaljerad Information

Max antal restaurang
150

Besök vårt Blue SPA med turkiskt Hamam-rum med varma marmorhällar, ångbastu samt vårt poolhus med bastu, relax-lounge och varm utomhuskälla. Vila skönt i våra gungfåtöljer i vår SPA-lounge och boka en av våra många sköna behandlingar. Ni lånar badrock, tofflor och handdukar av oss.


Vi erbjuder också motionsslingor och härliga promenadstråk längst med vattnet

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Spa
  • Motionsspår
  • Boule

Bil:

Från Stockholms City cirka 20 min

Från Bromma cirka 40 min

Från Arlanda cirka 50 min

Kör mot Lidingö. Håll höger fil över Lidingöbron och sväng av mot Bosön/Elfvik. Kör Norra Kungsvägen 9,5 km fram till Elfviks udde. Följ skyltarna mot Blue Hotel.Kommunalt:

Från Ropsten cirka 20 min med buss

Röd linje på T-bana till ändhållplats Ropsten och därefter buss 204 till Elfviksgård (ändhållplatsen). Bussen tar ca 20 min. Promenera sedan ca 8 minuter till hotelletBåt:

Från Nybroviken cirka 30 min

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholm Central
Avstånd:
15 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
45 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
53 km
Närmaste hållplats buss:
204 mot Ropsten
Avstånd:
0,7 km
Närmaster tunnelbana:
Ropsten
Avstånd:
10 km
Närmaster flygbuss:
Stockholm Central
Avstånd:
15 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,25410
Latitud:
59,36410