Tipsa om anläggningenBest Western Gustaf Fröding Hotel & Konferens

Varmt välkommen till Värmland!

Mitt i hjärtat av Värmland, insprängt mellan täta skogen och den djupa Vänern ligger detta fantastiska familjeägda hotell. Strategiskt belägen på höjden strax norr om citykärnan och nära natur ger dig en gemytlig känsla av hur Sveriges mest folkkära poet, Gustaf Fröding, fick sin inspiration.

När du stiger in mellan portarna på Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens är känslan att du ska dras tillbaka till en svunnen tid och koppla av och släppa all stress i vardagen. Du kliver in i Gustaf Frödings vardagsrum och checkar in. Här erbjuds du även en god bok i biblioteket som du kan avnjuta i en skön fåtölj till en varm kopp kaffe.

Trots denna personliga atmosfär är detta Värmlands största hotell och konferensanläggning där väggmålningar runt om hotellet återspeglar Gustaf Frödings livsverk i både ord och bilder.

...Och det är kanske just därför så många gäster väljer att konferera eller stanna över en natt hos just oss!

Hitta hit

Inspirationen från Gustaf Fröding fortsätter rakt igenom vår Konferensavdelning och lokalerna är uppkallade efter Gustaf Frödings uppväxt.

Ni kan alltid lita på att vi på Best Western Gustaf Fröding Konferens i Karlstad gör allt för just er. Konferens, kurs eller aktivitet skall bli en succé för alla parter. Med lokaler i alla storlekar från 2 - 315 personer och intressanta inslag som vårt aktivitetsbibliotek kan vi garantera att er konferens blir ett minne som består.

Alla lokaler är placerade på entréplan tillsammans med vår konferensservice och allt detta gör att konferens flyter på som i en dans.

Utöver standard tekniken ser vi till att uppfylla alla behov ni kan tänkas ha.
Alla konferenslokaler är utrustade med whiteboardtavla, projektorer, blädderblock, skrivmaterial, pennor och internet.
I grupprummen finns whitboardtavla, blädderblock, skrivmaterial, pennor, internet och tillgång till bärbara projektorer.
Utöver detta har ni tillgång till TV, DVD, VHS, OH projektor.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
6
Antal Grupprum
6
Max biosittning
320
Max parkettsittning
320
Max skolsittning
220
Max styrelsesittning
0
Max antal konferens
410
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
22
Antal dubbelrum
140
Handikappanp.enkelrum
1
Handikappanp.dubbelrum
1
Antal sviter
1
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

I vår omtyckta och hemtrevliga restaurang Emilia, uppkallad efter Gustaf Frödings mor, serveras hemlagad mat till både lunch och middag.

Inget sällskap är för stort eller för litet då vår restaurang tar upp till 410 sittande. I restaurangen finns det utmärkta förhållanden för att ha olika affärsmöten, middagar, event och underhållning. ”Det var dans bort i vägen” var en dikt som Gustaf Fröding skrev och vissa fredagar under höst och vår bjuder vi och ett av Sveriges populärast dansband upp till dans.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

För att göra er konferens fulländad så erbjuder vi ett flertal aktiviteter som ger det där lilla extra till en lyckad konferens.

Gustaf Fröding har gått bort och lämnat en outgiven diktsamling bakom sig. Regeringen har utlyst en gåva till dem som kan finna den. Ni tar del i äventyret och möter personer från en svunnen tid, kanske vakar den gamle Frödings ande över er? Gustaf Fröding var lurig och har satt ihop ett antal övningar som gruppen måste ta sig igenom för att komma vidare och tillslut hitta diktsamlingen. Denna aktivitet är perfekt för er som vill ha något speciellt och fungerar även som teambuilding. Aktiviteten Frödings Testamente hittar ni ingen annanstans förutom hos oss.

Utöver Frödings Testamente erbjuder vi bland annat möjligheter till följande aktiviteter:
Femkamp,
Paintball,
Vinprovning,
Röda Avgångar - På spåret med vinprovning,
Dryckespaket till middagen,
Magiker,
Trubadur, diskjockeys,
Fyrverkerier.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Bastu
  • Relax
  • Utomhus jacuzzi
  • Uppvärmd utomhus pool
  • Minigym

Närhet till naturen och motionsspår samt bra samarbete med golfbanorna i närheten.
Hotell, restaurang och konferens är svanen märkta.

Vid större grupper bjuder vi på transfer.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Karlstad
Avstånd:
4 km
Närmaste flyg inrikes:
Karlstad Flygplats
Avstånd:
20 km
Närmaste flyg utrikes:
Karlstad Flyplats
Avstånd:
20 km
Närmaste hållplats buss:
Gustaf Fröding Linje
Avstånd:
0 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,53310
Latitud:
59,40210