Tipsa om anläggningenBergendal

VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLMS VITA PÄRLA
Vid Edsvikens strand, bara 20 minuter från Stockholm och Arlanda, finns en avskild plats för konferenser och fest. Här gömmer sig Bergendal. En mötesplats som fått växa med naturens nivåskillnader och former, vilket på ett naturligt sätt kunnat ge den vita herrgårdsmiljön sällskap av modern arkitektur. Som lagren på en pärla bygger vi vår verksamhet på många år av erfarenheter. Här kan du fokusera på det som är viktigt för dig.
Med 126 hotellrum och 24 mötesrum kan vi skräddarsy ett besök för såväl mindre sällskap som för större grupper. Vi tror på att kombinationen av gott värdskap, en trivsam atmosfär, riktigt god mat skapar de bästa förutsättningarna för lyckade möten.
Välkommen!

Hitta hit

STOCKHOLMS NÄRMASTE MÖTESPLATS
Med ett stort antal möteslokaler, hotellrum och mer än 40 års erfarenhet av att arrangera möten vet vi hur man skräddarsyr väl fungerande konferenslösningar för såväl mindre sällskap som större grupper. Vi vet hur mycket behov och önskemål kan variera. Vissa söker avskildhet medan andra behöver arbeta på att lära känna varandra bättre. En del övernattar, några konfererar över dagen.
Hur dina behov och önskemål ser ut vet vi inte ännu, men du kan känna dig trygg i att vi har lösningar och vet vad som krävs för att skapa effektiva möten. Oavsett om du vill vistas i herrgårdsmiljö eller moderna rum.
Med kvalificerat hållbarhetsarbete och miljömärkning, fyra stjärnor enligt Visita, säkerhetsklassning enligt Safe Hotels, bemanning dygnet runt, roomservice, matsalar och bar med utsikt – är det ett lika klokt som tryggt och bekvämt val att välja Bergendal. Fri parkering, internetuppkoppling samt inträde till relaxavdelning och gym ingår alltid.
Att Bergendal är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem. Bergendal äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
15
Antal Grupprum
11
Max biosittning
170
Max parkettsittning
170
Max skolsittning
98
Max styrelsesittning
50
Max antal konferens
274
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

BO PÅ BERGENDAL
Slappna av, andas ut och hämta ny energi. Trots närheten till Stockholm och Arlanda härskar lugnet på Bergendal. Omgivningarna är vackra och strandkanten nära. Här ryms både ro och inspiration.
Som övernattande gäst bor du tryggt, bekvämt och trivsamt intill Edsviken. Du sover i skön bred säng och vaknar upp med utsikt över vattnet eller herrgårdsparken. Totalt har vi 168 bäddar, fördelat på 86 enkelrum och 41 dubbelrum. Fem rum är anpassade för att underlätta för personer med funktionsnedsättning. Två rum är anpassade för allergiker.
Med kvalificerat hållbarhetsarbete och miljömärkning, fyra stjärnor enligt Visita, säkerhetsklassning enligt Safe Hotels, bemanning dygnet runt, roomservice, flera matsalar och bar med storslagen utsikt – är det ett lika klokt som tryggt och bekvämt val att välja Bergendal. Fri parkering, Internetuppkoppling, tillträde till relaxavdelning och gym ingår alltid.

Detaljerad information

Antal enkelrum
83
Antal dubbelrum
41
Handikappanp.enkelrum
1
Handikappanp.dubbelrum
4
Antal sviter
4
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i. Därför är vi måna om att servera vällagad mat.
Med passion för och kunskap om vad som är goda råvaror, lagar våra kockar all mat från grunden i vårt eget kök. De utgår gärna från säsongens råvaror och maten är till stor del ekologiskt anpassad.
Till god mat hör även god dryck. Nära samarbete med sommelierer ger dig möjlighet att välja ur ett genomtänkt sortiment av drycker när du besöker oss på Bergendal.
Smaklig måltid!

Detaljerad Information

Max antal restaurang
378

Tack vare våra stora utomhus- och inomhusytor har vi bra förutsättningar att erbjuda aktiviteter för både stora och små grupper.
För de grupper som vill fylla ut konferenserna på egen hand kan vi erbjuda lån av cyklar, boule, kubb, krocket, brännboll.
I konferenspaketet ingår alltid tillgång till vår gym och relaxavdelning där gästerna kan koppla av i vår varma utomhuspool samt bada ång- och torrbastu
Vår duktiga restaurangpersonal tar gärna hand om grupper som vill utforska mat eller dryck.
Vi har också ett väl upparbetat samarbete med duktiga aktivitetsleverantörer som kan ordna allt från vernissage till kajakpolo.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • bastu
  • boule
  • varm utomhuskälla
  • gym
  • relax
  • biljard

KLIMATPOSITIV ANLÄGGNING
Vi brukar säga att vi har ”svart bälte” i miljöengagemang på Bergendal. Vi har arbetat så länge med miljöfrågor att det har blivit en naturlig del av vår verksamhet. Det personliga miljöengagemanget är stort på och vi jobbar aktivt för att medverka till ett mer hållbart samhälle. Vårt engagemang för hållbarhet och miljö är genomtänkt, långsiktigt och ”på riktigt”. Varje kvartal mäter vi energi, vatten, tvätt, kemikalier och avfall för att säkerställa att våra värden ligger på rätt nivå.
VADÅ KLIMATKOMPENSERAR?
Förutom att vi har varit en Svanenmärkt konferensanläggning sedan 90-talet så kompenserar vi även för den påverkan vi trots vårt aktiva miljöarbete gör på miljön.
För år 2017 kompenserade vi för 110 ton koldioxid och där vår kompensation riktades mot ett miljöprojekt i Kina. Projektet heter Yinyi och är en vindkraftspark med totalt 66 vindkraftturbiner som ligger i Ningxiaprovinsen i norra Kina. Yinyi står i ett avlägset glesbefolkat område där investeringar lyser med sin frånvaro. Projektet har därmed inneburit ett stort lyft för lokalbefolkningen. De 66 vindturbiner producerar ca 70 000 MWh el per år, vilket innebär en utsläppsreduktion motsvarande ca 98 000 ton CO2e koldioxidutsläpp under ett normalår. Dessutom undviks hundratals ton lokala utsläpp av andra föroreningar, som kväveoxider, svaveloxider, partiklar och kvicksilver. Yinyi är ett CDM-projekt certifierat med Gold Standard och vi gör detta i samarbete med Tricorona.

Det är enkelt att ta sig till Bergendal varifrån du än kommer. Avståndet till Stockholm City är 13 km och till Arlanda 3 mil. Vi finns på Landsnoravägen 110 i Sollentuna.

MED BIL FRÅN STOCKHOLM
E4 mot Uppsala, tag av vid Häggviksavfarten mot Danderyd. Följ väg 262 mot Danderyd ca 5 km, tag höger vid skylt Bergendal.
Alternativt:
E18 mot Norrtälje, tag av vid Sollentunaavfarten, följ väg 262 mot Sollentuna, tag vänster vid skylt Bergendal. Egen parkeringsplats.

MED BIL FRÅN UPPSALA/ARLANDA
E4 mot Stockholm, tag av vid Häggviksavfarten mot Danderyd. Följ Häggviksleden (262) mot Danderyd ca 5 km, tag höger vid skylt Bergendal.

MED KOLLEKTIVTRAFIK
T-bana till Mörby C eller pendeltåg till Sollentuna C från Stockholm C. Buss 607 till hållplats Norra Kärrdal samt 10 min promenad.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Sollentuna centrum
Avstånd:
5 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
18 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
30 km
Närmaste hållplats buss:
Norra kärrdal
Avstånd:
1 km
Närmaster tunnelbana:
Mörby Centrum
Avstånd:
6 km

Hitta rätt!

Longitud:
17,98270
Latitud:
59,43010