Tipsa om anläggningenÄstad Vingård

I naturreservatet Åkulla Bokskogar i Hallands inland ligger Ästad Vingård. Vi finns inte placerade i någon storstadsregion, och det går tyvärr inget tåg hit – men vi upplever ändå vårt läge som det allra bästa. Det är här vi har vår bas och vårt ursprung. Här finns kvaliteter som inte går att hitta någon annan stans – på hela jorden faktiskt. Och de värden som finns här kommer aldrig kunna återskapas artificiellt. Vi hoppas att så många som möjligt kan upptäcka skönheten och lugnet som finns här.
Naturen runt vår gård är ett böljande ekologiskt odlingslandskap, sjöarna många och kristallklart rena. På gården har vi själva 50 hektar åker och lika mycket ängs- och betesmark, och nu också 15 000 vinstockar.

Från början var Ästad gård ett traditionellt lantbruk. Familjeföretaget har anor från 1940-talet och idag drivs det av syskonen Linda, Mattias och Daniel. Numera är Ästad prisbelönt som Nordens mest inspirerande miljö för möten och aktiviteter och en av Sveriges största vingårdar. Syskonen har inte släppt taget om sin lantbruksbakgrund. En jordnära koppling genomsyrar allt i företagskonceptet – från aktiviteter som Fångarna på Gården till råvaruval i restaurangen och samverkan med naturen i spa-anläggningen.

Hitta hit

Oavsett anledning till er sammankomst, så ser vi till så ni får de bästa förutsättningarna för ett lyckat möte. Vi har en inspirerande miljö och ordnar övernattning, måltider, och aktiviteter som passar era behov och önskemål. Välj själva om ni vill hålla mötet i våra moderna möteslokaler, under en promenad i vingården eller runt ett bord i vinbaren.
När ni ändå är här – passa på att kombinera nytta med nöje – andas lite lantluft eller ta ett dopp i sjön, och återvänd hem med lite mer sunt bondförnuft.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Antal Grupprum
4
Max biosittning
100
Max parkettsittning
100
Max skolsittning
48
Max styrelsesittning
30
Max antal konferens
100
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Alla våra boenden är placerade mitt i vår lantliga idyll och vi kan te emot ungefär 120 gäster. Bäckstugorna har egensnickrade sängar, gräs på hustaken och naturen inpå knuten. I Solvillan och Timmerstugan finns det plats för många, och husen är precis så rustika som det låter. Stenbackagården har 24 hotellrum alla med hög mysfaktor. Vi kan även erbjuda militärtält för den äventyrslystne.
Alla våra boendealternativ ligger nära vår vingård, restaurang, Sinnenas spa och konferensanläggning.

Detaljerad information

Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
25
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
3
Antal sviter
1
Antal kombirum
6
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
3

Vi är matglada på alla vis. Vi älskar elegant husmanskost och smakfulla supéer. Vi serverar med stolthet rätter som tillagats med säsongens bästa råvaror. Gärna ekologiska och närproducerade från odlare i trakten. Frukost, lunch och middag tillagas och serveras med samma höga ambition. Vi har öppet alla dagar i veckan, men ring för bordsbokning.
Välkomna till bords!

Detaljerad Information

Max antal restaurang
220

Sätt er samarbetsförmåga på prov och klara utmaningar som ni aldrig trodde var möjliga. Vi erbjuder äventyr för kick-offen, släktträffen, kompisgänget, svensexan eller möhippan.
Vi är stolta över de jordnära traditioner som finns på gården och bjuder in till utvecklande äventyrslekar i samma anda. Fångarna på Gården är en klassisk och rolig lagtävling, precis som vår stolthet höghöjdsbanan. För de riktigt äventyrslystna finns zip-linan där ni svischar er fram genom landskapet i 65 km/h. Om du hellre föredrar lugn och eftertanke – rekommenderar vi istället en vandring i vackra Åkulla bokskogar.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Fångarna på gården
  • Zip-lina
  • Höghöjdsbana
  • Vinvandring
  • Vinprovning
  • Vinprovartävling
  • Sinnenas Spa
  • Vandring Höghöjdsaktivitet med ziplina - ett hisnande äventyr. Undervattensbastu
  • Ångbastu
  • ytterligare 3 olika vedeldade bastur och 7 varmbad. Vackra omgivningar som inbjuder till härliga promenader i den vackra bokskogen.

Vi jobbar hårt med att på vårt miljötänk, både i vårt spa-område samt i den dagliga driften i restaurang och övrig verksamhet.

Klassificering

Vi är avtalskunder med Varbergs taxi.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Falkenberg
Avstånd:
23,7 km
Närmaste flyg inrikes:
Halmstad Flygplats
Avstånd:
64,8 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter Flygplats
Avstånd:
114 km
Närmaste hållplats buss:
Ästad
Avstånd:
0,45 km

Hitta rätt!

Longitud:
12,6184
Latitud:
57,0651